woensdag 27 juli 2011

27 juli death valley - mammoth mountain

Gisteren stonden we 85,5 meter onder de zeespiegel en vanavond slapen we op 3000 meter hoogte. Vanochtend vertrokken we uit een bloedheet Death valley - toen we opstonden was het alweer 'n graad of 40 - en vanmiddag stonden we  in de sneeuw!
We zitten in Mammoth Mountain, een skigebied waar het seizoen tot begin juli duurt! We krijgen al weer helemaal zin in de wintersport.
Toen we eenmaal aangekomen waren besloten Martin en Joel de berg te beklimmen, Magali en ik hadden meer zin in een terrasje maar toen we zagen dat de sneeuw eigenlijk op loopafstand lag besloten wij om eerst een paar foto's in de sneeuw te maken. De sneeuw lag toch verder weg dan we dachten en we moesten op onze teenslippers een paar modderige stukken beklimmen maar we hebben het gered! Toen weer naar beneden geglibberd nog bijna overreden door een paar mountainbikers die met 100 km p/u de berg afkwamen en toen maar op een terrasje gaan zitten in de zon.
Ze hebben hier wel last van beren: de auto staat in de parkeergarage van het hotel maar we moesten alles - vooral het eten- eruit halen ivm die beren. Je krijgt bijna zin om wat eten op de vensterbank te leggen en dan maar wachten. Over de auto hebben we het trouwens nog helemaal niet gehad. Het is een ordinair grote (trouw)auto in de kleur zilver, nog net geen stretched limo :-). ,maar hij rijdt prima, heeft geen moeite met de steile hellingen of de grote hitte, en al onze bagage die met de dag toeneemt past er nog steeds in.

1 opmerking:

  1. Hi,

    WIj zijn er even een weekje tussen uit geweest en hebben niet zoveel beleefd in de Ardenne als jullie in Amerika maar we hebben ons prima vermaakt. Jongens zijn lekker actief geweest en ik ben kampioen buksschieten geworden. Ik kan wel met jullie mee om de beren te schieten als ze erg vervelend worden! Het is bij jullie misschien erg heet of koud, hier is het alleen maar grijs.
    Nog veel plezier en tot....

    Groetjes,
    Frederike

    BeantwoordenVerwijderen