maandag 18 juli 2011

17 juli Monterey walvis


vandaag gingen we walvissen spotten, na 2 uur rijden kwamen we aan bij monterey fishermans warf.
eerst nog even een parkeerplek zoeken na een tijdje vonden we een parkeergarage waar we 12$ moesten betalen(!!) :'(
na het parkeren liepen we over een brug met allemaal geraniums ofzo.
over de brug was een plein van een universiteit, na dat plein kwamen we in een soort disney achtig straatje met allemaal restaurantjes en winkeltjes.
bij Randy's fishingtours aan gekomen kochten we een kaartje en mochten we op de pier een verdieping naar beneden waarallemaal zeehonden (minsens 40) op een soort platform lagen (op elkaar, naast elkaar en tegen elkaar) en het stonk!! we stonden met onze neus dicht te kijken en fotos te maken, toen er een schip (van randy) binnen voer, ze hadden gevist en gingen ingewanden overboord gooien, terwijl ze dat deden kwamen er 20 pelikanen en 50 meeuwen aan vliegen die zich uitgehongerd op de troep stortten.
na dat we van 13.30 tot 14.00 hadden gegeten (droogbrood) mochten we aan boord(weer langs de stinkhonden) intussen was er bij de stink/zeehonden een nogal dikke veel te zware platformzinkende zeehond gaan zitten. maargoed we mochten eindelijk aan boord we waren de eersten en dachten dat we een goede plek hadden gevonden(was dus niet zo)--->waren bij terugkomst doorweekt.
na een uur op vollesnelheid varen vonden we walvissen. het waren 2 bulruggen.
 lagen 1 uur stil om 10,000 foto's te maken toen we weer op volle snelheid terug voeren(intussen was ik misselijk) toen we hadden gegeten bij een restaurant( isabella's vis restaurant ofzo)met hele vriendelijke bediening, gingen we weer verder naar san simeon.
toen we na 3 uur slingerweg aan kwamen was ik misselijk (erger dan op boot)

2 opmerkingen:

  1. Hallo familie Bouquet,
    heel veel groeten uit Amsterdam. Jullie missen hier niets, het regent al vanaf donderdag en niet zo'n klein beetje ook. Vandaag (dinsdag) is het voor het eerst een beetje droog. We maken hier weinig mee, behalve een gillende Elianne vanwege een muis in de bieb. Waar zitten jullie nu ? Wel het blog goed bijhouden he? Wat is er te doen in San Simeon ? We vinden het leuk jullie te volgen. Heel veel plezier daar verder, en tot lezens Monique en Elianne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi,

    Geweldig een walvis gezien!
    Wat gaan jullie nog meer beleven.

    Groetjes,
    Frederike

    BeantwoordenVerwijderen