zaterdag 23 juli 2011

23 juli dinosaurtracks

Nadat we gisteravond onze verstijfde spieren nog even hadden ontspannen in de spa van het hotel hebben we vanochtend de Grand Canyon verlaten via de weg die de Southrim volgt dus af en toe konden we nog een blik werpen. We hadden wederom een lange rit voor de boeg maar hebben toch nog een omrit gemaakt via Tuba City om de dinosaurtracks te zien. Bij de ingang (nou ingang er stonden wat zelfgebouwde hutjes, een paar verroeste oude auto's zonder ramen en er hingen wat mensen rond) werden we opgevangen door een Navajo indiaan met de tot de verbeelding sprekende naam Justin :-) hij was onze gids. Eerst dacht ik moet dat nou een gids maar het was echt wel nodig. In de zinderende hitte leidde hij ons langs afdrukken van o.a. triceratops, T-rex, raptors ook zagen we versteende dinosauruseieren, dinosaurusuitwerpselen en fosielen van dinosaurussen. Zonder gids waren we waarschijnlijk na de eerste drie afdrukken al tevreden naar de auto teruggekeerd. Ik vond het verbazingwekkend dat dit terrein niet een grote paleontologische opgraving was maar we waren in het reservaat van de Navajo indianen  en die wilden dat niet.
Daarna hebben we uren door verlaten gebieden met afwisselende landschappen gereden. De op de kaart aangekondigde dorpjes waren vaak niet meer dan drie caravans vermoedelijk bewoond door Navajo's.
Nu zitten we in Ruby's Inn aan de ingang van Bryce Canyon, een Best Western motel met 750!! kamers verdeeld over meerdere gebouwen en wat denk je komen mensen die tegen die bij ons om de hoek wonen. It's a small world.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten