zondag 28 juli 2013

Caribisch gebied

Door het drukke programma weinig tijd om ons verslag bij te houden. We zijn inmiddels in Tortoguero geweest in een mooie lodge die alleen per boot te bereiken was. Tijdens bustocht naar de boot - in de stromende regen - moesten we een stop maken voor een overstekende luiaard ondanks de regen iedereen de bus uit voor een foto. De bootocht duurde een uurtje, de tuin van de lodge was prachtig met oa toekans in de bomen. Op een gegeven moment zagen we zelfs apen in de bomen rondrennen. s Ochtends werden we gewekt door de brulapen. Het hoogtepunt van tortuguera was uiteraard de excursie waarbij we de zeeschildpaaden konden bekijken die het land opkwamen om eieren te leggen.
Nadat we eers bang waren gemaakt met de mededeling dat er luipaarden op het strand waren gesignaleerd (het aantal loslopende honden en katten was al verminderd) mochten we achter onze rastaranger - heb niet alles verstaan maar z'n accent was geweldig - aan het strand op. We hadden geluk er was n schildpad z'n eieren aan begraven, n stuk verder op t strand was er een aan t leggen. In totaal 4 schildpadden gezien, (gemiddelde afmeting 1meter 40) er 2 de zee in zien gaan. Het aan land  komen mochten we niet zien ivm het afschrikken.

Volgende stop was Cahuita een surfdorpje aan de Caribische kust. Het hotel was niet heel schoon in een van de kamers lag - dachten ze - muizenpoep nadere bestudering wees uit dat het vleermuizenpoep was, de dader was ook nog aanwezig, hij hing aan het plafond. Een wandeling gemaakt door Cahuita national park. Een helm zou geen overbodige luxe zijn geweest: in de bomen zaten apen die van alles naar beneden gooiden ook hadden ze het gemunt op tassen van mensen die op het strand lagen. Omdat het eindelijk een zonnige dag was zijn we lekker gaan zwemmen. s Avonds uiteraard aan de cocktails XD.

Na Cahuita eindelijk naar Bocas del Toro een eiland voor de kust van Panama. Na het invullen van grensdocumenten en uitgebreide instructies dat we de grenswacht vooral te vriend moesten houden want het binnenlaten van toeristen was een nogal selectieve aangelegenheid, al naar gelang de stand van de pet van de douanier zou het snel of langzaam gaan. De grens Costa Rica-Panama bestaat uit een bijzonder slechte brug, half vergane dwarsplanken waar over de gaten in de lengte planken zijn gelegd waarvan de conditie niet veel beter was. Het feit dat dit alles in de stromende regen gebeurde verhoogde het dramagevoel:In gele plastic regenponchos op slippers over een gammele brug het leek wel een film. Bij het grenskantoor begon het wachten. Uiteraard buiten. De groep was er relatief snel door David (onze chauffeur) had beduidend meer werk om de bus + bagage over de grens te krijgen.
De boot naar Bocas was een geweldige ervaring het leek de Philipijnen wel maar we hebben de overkant gehaald. Bocas is een geweldig leuk eiland met mooie houten huisjes en veel surfers. Hier stond dolfijnen spotten, snorkelen en een bezoek aan red frog eiland op het programma. Alleen werkte het weer niet mee,maar wij lieten ons niet kisten met anderhalf uur vertraging toch vertrokken. Gehuld in onze onafscheidelijke ponchos allemaal aan boord. Uiteraard geen dolfijn gezien, die hebben wel wat beters te doen met dit weer. Zeikenzeiknat aangelegd bij een leuk barretje op een steiger hier konden we ons verkleden om te gaan snorkelen. Ondertussen de kapitein de boot leeghosen. Bibberend weer aan boord maar het snorkelen was de moeite waard maanvissen, tetras, koralen en dat alles in n warme zee. Op red frog beach wat gegeten en gezwommen - het was inmiddels droog -. De dag uiteraard afgesloten met een cocktail.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten